top of page
Yazarın fotoğrafıBeyarVita

BİTKİSEL YAĞLAR | BeyarVita

Güncelleme tarihi: 8 Eyl 2022

Bitkisel Yağ Nedir? Bitkilerin tohumları, yaprakları, kökleri gibi çeşitli bölgelerinden elde edilen yağlara bitkisel yağlar diyoruz. Alternetif tıp, aromaterapi, ağrı kesici merhemler gibi sektörlerde bitkisel yağlar kullanılır. Uçucu yağlar distilasyon yöntemi ilet elde edilirken, sabit yağlar ise soğuk sıkım ve maserasyon yöntemleri ile elde edilir.


Aromatik Yağ Nedir? Aromatik yağlar bitkisel yağlar kategorisinde olup genellikle aromalı uçucu yağlar diye tarif edilebilir. Aroması yoğun yağlar örn. vanilya yağı, ıhlamur yağı, lotus yağı vs.. distilasyon yöntemi ile elde edilen yağlardandır. Difüzör ya da benzeri koku yayıcı aletlerle de yağların kokusundan faydalanıldığı gibi yine sardunya yağı, sandal ağacı yağı gibi yağlar direk sıkılarak koku olarak kullanılabilmektedir.


Bitkisel Yağlar

Doğal bitkisel yağlar, kozmetik sektöründe oldukça fazla tercih edilirler. Örn. saç güçlenmesine iyi gelen yağlar nelerdir? diye sorulduğunda akla Hindistan cevizi yağı, avokado yağı, zeytin yağı gibi yağlar gelmektedir. Uçucu yağlar, soğuk sıkım yağlar, maserasyon yağlar ve rafine yağlar olarak farklı türlerde bitkisel yağlar mevcuttur, bazı bitkisel yağlar katı formdayken bazıları sıvı formda oluyor, yine bazı bitkisel yağlar da sıcakta sıvı soğukta katı formda olabiliyorlar.


Bitkisel Yağlar Ne İşe Yarar? Bitkisel yağlar doğal yöntemlerle üretildiği için alternatif tıp, ilaç, gıda, kozmetik, tekstil gibi bir çok alanda kullanılır. Cilt bakımından tırnak bakımına, kola yapımından yüzey temizleyiciye kadar bir çok alanda kullanılan bitkisel yağlar yine bebeklerde ağız yoluyla alınan vitaminerden, yetişkinlerde bitkisel desteklere kadar da kullanım alanı mevcuttur.

Cilde İyi Gelen Yağlar Hangileridir? Vücuttaki kusurların giderilmesinde, sıkılaşmada, cilt temizlemede, tırnak bakımında bitkisel yağlar yıllardır kullanılmaktadır. Güneş kremlerinde, güneş yağlarında, bronzlaştırıcı losyonlarda yine karşımıza bitkisel yağlar çıkmaktadır.


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page